Εργαστήρια

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και έχουν ως στόχο την εξοικείωσή τους με θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα αποσκοπούν στην ενεργό εμπλοκή των συμμετεχόντων σε δραστηριότητες που θα διευκολύνουν την εμβάθυνση στα θέματα που πραγματεύεται το κάθε εργαστήριο.

Δικαίωμα συμμετοχής στα εργαστήρια έχουν όλοι, ωστόσο θα δοθεί προτεραιότητα στους συμμετέχοντες που έχουν τακτοποιήσει την εγγραφή και την πληρωμή τους στο συνέδριο. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε εδώ. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να δηλώσει μόνο ένα εργαστήριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια είναι 15€.  

1. Θετικότητα και Ανάπτυξη των Επαγγελματικών Δεξιοτήτων: Ασκήσεις Ενδυνάμωσης
Καρακασίδου Ειρήνη, Πεζηρκιανίδης Χρήστος, Σταλίκας Αναστάσιος
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 40
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ενίσχυση της θετικότητας μέσα από ασκήσεις που εγκολπώνουν την επίγνωση των θετικών συναισθημάτων, τη θετική αναπλαισίωση, την καλοσύνη, την ευγνωμοσύνη, την ενσυνειδητότητα και το απολαμβάνειν.

2. Η Αφανής Επιδημία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψυχολόγοι για την Τραυματική Εγκεφαλική Βλάβη
Θεόδωρος Τσαουσίδης
Icahn School of Medicine at Mount Sinai
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 40
Το εργαστήριο αυτό παριγράφει τον επιπολασμό και τους παράγοντες κινδύνου στην ΤΕΒ, τα σωματικά, γνωσιακά και συναισθηματικά συμπτώματα, τις ψυχιατρικές διαταραχές που σχετίζονται με ΤΕΒ, τη διαδικασία κατάλληλης διάγνωσης και αποκλεισμού, τις τεκμηριωμένες θεραπευτικές επιλογές για την αποκατάσταση μετά από ΤΕΒ και τη διαδικασία παραπομπής σε ειδικούς στην ΤΕΒ.

3. Εργαστήριο Δικαστικής Ψυχολογίας: Ατομικές και Ομαδικές Παρεμβάσεις σε Δράστες Ενδοοικογενειακής Βίας
Φώτου Ελένη, Υποψήφια Διδάκτωρ, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
Σεβαστή Χατζηφωτίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,
Ευαγγελία Δημάδη «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ»
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 40
Στο παρόν εργαστήριο θα παρουσιαστούν μέθοδοι παρέμβασης σε δράστες ενδοοικογενειακής βίας, θα αναλυθεί η συμπεριφορά του δράστη και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος της Ποινικής Διαμεσολάβησης.

4. Το άκουσμα της επιθυμίας: Διαδραστικό εργαστήριο έκφρασης και επικοινωνίας
Γκιουζέπας Στέλιος, Μπακιρτζής Κωνσταντίνος
Ινστιτούτο Βιωματικής Παρέμβασης NDI
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 30
Στο εργαστήριο αυτό προτείνεται η έκφραση επιθυμιών των συμμετεχόντων και η επικοινωνία βάσει αυτών. Μέσα από απλές ασκήσεις – δραστηριότητες επιδιώκεται η ανάδυση και η έκφραση επιθυμιών που αφορούν και ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες στο εδώ και τώρα.

5. «Ακούγοντας τη γυναίκα με καρκίνο του μαστού»: Εργαστήριο ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας στις ανάγκες των ασθενών
Κούτρη Ιφιγένεια & Ζηλιασκοπούλου Δέσποινα
Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 20
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των ειδικών υγείας στην προσέγγιση των γυναικών και η απόκτηση δεξιοτήτων στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης, με στόχο να διευκολυνθεί η διεργασία νοηματοδότησης της ασθένειας.

6. Γνωρίζοντας το σχολικό χώρο και νιώθοντας σε αυτόν ‘σαν στο σπίτι μας’
Σεβαστή Αποστόλου, Δρ Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ψυχολόγος ΕΕΠ
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 32
Ευρύτερος σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι ο σχολικός χώρος αποτελεί ένα πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο ως οικολογικός δίαυλος επικοινωνίας που μπορεί να αξιοποιηθεί στα πλαίσια σχεδιασμού προγραμμάτων τα οποία μπορεί να αφορούν θέματα όπως η διαχείριση του άγχους ή η ένταξη ειδικών πληθυσμών στις σχολικές μονάδες και την ευρύτερη τοπική κοινωνία κα.

7. Ψυχοθεραπευτικές Παρεμβάσεις σε Παιδιά/Εφήβους και Οικογένειες με ιδιαίτερες δυσκολίες/ διαταραχές: ένα ολιστικό μοντέλο με βάση τη συστημική ψυχοδυναμική προσέγγιση και τη θεωρία της ψυχικής ανθεκτικότητας
Ηλίας Ε. Κουρκούτας
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τετάρτη 10 Μαΐου 9:00-12:00
Συμμετέχοντες: 35
Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στη φιλοσοφία των ολιστικών προσεγγίσεων, με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης ψυχοπαθολογίας (Dishion, 2014; Samaroff, 2014) και να παρουσιάσει τις βασικές αρχές και τεχνικές ενός συνθετικού συστημικού ψυχοδυναμικού μοντέλου στην οπτική της ψυχικής ανθεκτικότητας (σε αντιδιαστολή με τις κλασσικές ψυχιατρικές προσεγγίσεις).

8. Επίβλεψη Νέων Επαγγελματιών Υγείας
Βασιλεία Κουντουρά, Ιωάννης Αγαλιώτης & Χαρίκλεια Πρώιου
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-15:00
Συμμετέχοντες: 40
Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την διαδικασία της επίβλεψης σε πρακτικό επίπεδο.

9. Εικόνα Σώματος και Διατροφικές Διαταραχές: παρουσίαση ενός μοντέλου παρέμβασης όπου συνδυάζεται η Γνωστική Συμπεριφορική με τη Θεραπεία Σχημάτων και Ασκήσεις Εικόνας Σώματος.
Χάιντς Έλενα
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-14:30
Συμμετέχοντες: 20
Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για κλινικά εργαλεία σε σχέση με την αντιμετώπιση προβλημάτων της εικόνας σώματος και να διευρηνθεί η κλινική οπτική στην αντιμετώπιση προβλημάτων διατροφικών διαταραχών.

10. Παρουσίαση της μεθόδου ανάπτυξης και αποκατάστασης των επιτελικών λειτουργιών «Το Σχολείο της Προσοχής»
Αθανάσιος Κουτσοκλένης,
Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-14:30
Συμμετέχοντες: 20
Μετά το πέρας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν κριτικά την εν λόγω μέθοδο στην εκπαιδευτική τους πράξη.

11. Εργαστήρι Οικογενειακής Διαμεσολάβησης
Θεοδώρα Θανασούλη, Δικηγόρος- Ψυχολόγος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (Υπ.Δ.Δ.Α.Δ)
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-15:00
Συμμετέχοντες: 24
Το εργαστήριο έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τη θεωρία και τις τεχνικές που εφαρμόζονται στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, μέσω βιωματικής μάθησης, για να μπορούν να χειριστούν στην πράξη τις περιπτώσεις που συναντούν και να εφαρμόζουν μια επιτυχημένη διαμεσολάβηση.

12. Προσεγγίζοντας το τραύμα του πολέμου σε παιδιά και εφήβους: εφαρμογή προληπτικού on-line προγράμματος
Καλαντζή-Αζίζι Αναστασία & Βαρβέρη Χριστίνα
Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-14:30
Συμμετέχοντες: 20
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απόκτηση εφαρμοσμένων γνώσεων σχετικά με ένα προληπτικό on-line πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά/εφήβους πρόσφυγες.

13. Προαγωγή της Σεξουαλική Υγείας στην Κοινότητα: Φιλοσοφία, Θεματικοί Άξονες και Στόχοι ενός Προγράμματος που Απευθύνεται σε Νέους
Ελένη Καραγεωργίου, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λέσβου ΠΝΟΗ - ΟΚΑΝΑ
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-15:30
Συμμετέχοντες: 25
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση μιας ολιστικής προσέγγισης της σεξουαλικής υγείας, που ενδυναμώνει την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και υποστηρίζει την αναδιαπραγμάτευση της σχέσης του νέου ατόμου με το σώμα του, τον εαυτό του και τη θέση του στον κόσμο.

14. Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας
Ζούζουλα Όλγα
ΚΕ.ΣΥ.Π Ν. Ιωνίας
Τετάρτη 10 Μαΐου 12:30-15:30
Συμμετέχοντες: 20
Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες/ουσες στις αρχές της υπαρξιακής φιλοσοφίας-θεραπείας και μέσα από το βίωμα να αξιοποιήσουν αυτές τις αρχές στην προσωπική τους ζωή και στις σχέσεις τους με τους ¨σημαντικούς άλλους¨, αλλά και στην επαγγελματική τους ζωή.

Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια εδώ

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

elpde white

psych auth 1

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

Τ. +30 2310 433099 | F. +30 2310 433599

FOLLOW US

facebook